Reformācijas svētku dienas pasākumi

Atzīmējot Reformācijas 502.gadadienu un izceļot Rīgas Sv.Pētera baznīcas kā Reformācijas šūpuļa vietas nozīmi Reformācijas attīstībā, Luterisma Mantojuma fonds, Rīgas Sv.Pētera draudze un Lutera Akadēmija ielūdz 31.oktobrī uz REFORMĀCIJAS DIENAS pasākumiem.

18:00 M.Hemnica portreta atklāšana Sv.Pētera baznīcā

Mārtiņš Hemnics /Martin Chemnitz/ (1522–1586) vēlīno viduslaiku vēstures atspoguļojumā tiek dēvēts par “mazo Mārtiņu” jeb “otro Mārtiņu” salīdzinājumā ar Mārtiņu Luteru (1483–1546).  Vācu paruna 17. gs. vēstīja “Ja nebūtu otrā Mārtiņa, tad pirmā darbs būtu velts.”
Mārtiņu Hemnicu daudzi uzskata par tā laikmeta teoloģijas ģēniju. Viņš ir savācis un apkopojis Mārtiņa Lutera teoloģisko mantojumu, piedalījies “Vienprātības grāmatas” sastādīšanā un Konkordijas  formulas sacerēšanā kā tās galvenais līdzautors. Mārtiņš Hemnics ir Mārtiņa Lutera un reformācijas teoloģijas sistematizētājs un normatīvās teoloģijas izstrādātājs, konfesionāls ekumenists un vienības nesējs starp luterāņiem.
‌M.Hemnica portreta projekts tapis pateicoties Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības atbalstam, sadarbībā ar LELB Rīgas sv. Pētera ev. lut. draudzi.
‌Portreta autore – māksliniece Agata Muze.
‌Mākslinieciskais konsultants – profesors Roberts Muzis

18:40 Referāts “Kāpēc mums ir nozīmīgs otrais Mārtiņš – Mārtiņš Hemnics?” / Dr. Guntis Kalme Lutera Akadēmijā

19:00 Dr.theol. Edgara Rumbas sprediķu krājuma “Kristus-mūsu miers” atvēršana Sadraudzība Lutera Akadēmijā 

2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija
Ziņojumi
 

*****
2023./2024.akag. gada PAVASARA semestra LEKCIJU PLĀNS šeit>


Sadarbības partneri
fb
© 2024 Nodibinājums “Lutera Akadēmija”. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »