Lutera Akadēmijas zinātnisko rakstu krājums CREDIMUS I

Priecīgais un ilgi gaidītais brīdis ir klāt! Ir iznācis Lutera akadēmijas zinātnisko rakstu krājums CREDIMUS pirmais izdevums.

Tas veltīts LA 25. gadadienai un profesora Roberta Feldmaņa atceres 20 gadei. Šo svarīgo notikumu komentē arhibīskaps un LA rektors arhibīskaps Jānis Vanags: “Ticība nav akla un tā nav pretrunā ar prātu, jautāšanu vai pētniecību. Tādēļ es priecājos par Lutera akadēmijas pirmo rakstu krājumu. Tam ir zīmīgs nosaukums “Credimus”, mēs ticam. Katram kristietim ir svarīgi arvien dziļāk izzināt savas ticības saturu. Rakstu krājums ļaus katram ielūkoties teoloģijā dziļāk un atrast sev ko vērtīgu un interesantu. Arī pasniedzējiem un teologiem tas dod labu iespēju parādīt savu darbu plašākam lasītāju lokam Latvijā un pasaulē. Tādēļ es Lutera akadēmijai novēlu turpināt šādu krājumu izdošanu un sirsnīgi iesaku gan šo pirmo, gan turpmākos mācītājiem, draudžu darbiniekiem un visiem, kas vēlas zināt vairāk. Lai tie nes gan izziņas prieku, gan garīgu labumu, gan īpašo To, kas atsver visus pārbaudījumus un grūtības.”

Pateicība Dievam par Viņa vadību ceļā uz šo skaisto notikumu un "Credimus" redaktoram Dr. Guntim Kalmem par neatlaidību un  ieguldīto darbu izdevuma sagatavošanā un veidošanā. Paldies redkolēģijai, literārajai redaktorei Dr. Ievai Kalniņai un māksliniekam Arnim Grīnbergam par sirdsdarbu izdevuma kvalitatīva rezultāta tapšanā.

Žurnāla prezentācija notiks nākamā gada sākumā. Gaidīsim žurnāla atvēršanu ar prieku un nepacietību!

 

2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija
Ziņojumi
 

*****
2023./2024.akag. gada PAVASARA semestra LEKCIJU PLĀNS šeit>


Sadarbības partneri
fb
© 2024 Nodibinājums “Lutera Akadēmija”. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »